DZIEŃ TYG DATA

I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

14.10.2019r.

Herbata melisa, bułki mieszane z masłem (1,6,7,11) szynka od szwagra, żółty ser, serek ziarnisty,  pomidor, słonecznik do chrupania

Herbata wiśniowa,

Rurka kukurydziana z nadzieniem kokosowym,

Jabłko,

Sok jabłko - pomarańcza

Zupa ogórkowa ( 1,7,9 )

Pampuchy na parze ( pyzy ) w sosie myśliwskim, buraczki z jabłkiem i rzodkiewką ( 1,3,7,9 )

 

Wtorek.

15.10.2019r.

Herbata miętowa, pieczywo mieszane z masłem (1,6,11,7)  szynka gotowana, serek almette śmietankowy, kalarepa do chrupania

Herbata lipowa,

Płatki ryżowe na mleku,

Śliwka,

Chrupki kukurydziane,

Sok jabłko – truskawka

Pomidorowa z czarodziejskimi ziołami ( 1,7,9 )                                            „Kebab” z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z kapusty pekińskiej ( 1,7,9 )

Środa

16.10.2019r.

Herbata wiśniowa, mleko (7),  pieczywo mieszane z masłem (1,6,11,7) szynka drobiowa, żółty ser, sałata, ogórek kiszony do chrupania

Herbata żurawinowa,

Chałka z masłem,

Gruszka,

Sok jabłko - malina

Krem z zielonego groszku z kawałkami kurczaka ( 1,7,9 )                                       Kotlety prawdziwego STRAŻAKA (kotlet pożarski), puree, bukiet surówek ( 1,3,7,9 )

 

Czwartek

17.10.2019r.

Herbata miętowa, kakao (7),  pieczywo mieszane z masłem (1,6,11,7), polędwica sopocka, ser mozarella, pomidor, marchew do chrupania

Herbata melisa,

Baton musli,

Winogrono,

Sok jabłko - pomarańcza

Zupa „PAPY SMERFA” ( słodki krem z buraka )                                               Naleśniki z serem, owocami sezonowymi i sosem śliwkowo-czekoladowym ( 1,3,7, )

Piątek

18.10.2019r.

Herbata malinowa, pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11), żółty ser, serek śmietankowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, żurawina do chrupania

WYCIECZKA

Herbata lipowa,

Słodka bułka,

Banan,

Sok jabłko – malina

Zupa wielowarzywna o wyjątkowym smaku ( 1,3,7,9 )                                 „Jajko w kurzym gnieździe”(jajko gotowane), puree ziemniaczane ze szpinakiem, sos z pieczonego kurczaka.

Poniedziałek.

21.10.2019r.

Herbata melisa, bułki mieszane z masłem (1,6,7,11) , kiełbasa krakowska sucha, serek almette pomidorowy, ogórek kiszony do chrupania

Herbata miętowa,

Jogurt owocowy (7),

Jabłko,

Sok jabłko – truskawka

Pomidorowa z makaronem ( 1,3,7,9 )

Kurczak w chrupiącej panierce, puree, surówka z marchewki i jabłek (1,3,9 )

 

Wtorek

22.10.2019r.

 

Herbata lipowa, kakao(7),  pieczywo mieszane z masłem(1,6,7,11), polędwica sopocka, żółty ser, kiełki rzodkiewki, papryka żółta do chrupania

Herbata malinowa,

Wafle ryżowe,

Nutella czekoladowo-bananowa,

Chrupsy mango,

Sok jabłko – pomarańcza

 

Krem selerowy z grzankami ( 1,7,9 )

„Zwierzaki” makaronowe w sosie pomidorowym ( 1,7,9 )

Środa

23.10.2019r.

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11), kiełbasa krakowska sucha, serek homogenizowany z papryką, kalarepa do chrupania

Herbata żurawinowa,

Patki kukurydziane z mlekiem,

Gruszka,

Sok jabłkowy

Kalafiorowa z mięsem i ziemniakami (  1,9 )

Schabik w sosie słodko-kwaśnym, ryż, sałatka z zielonej fasolki i jabłka (  1,7,9 )

 

Czwartek

24.10.2019.r

 

Herbata wiśniowa, pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11), parówka na ciepło z ketchupem,  rzodkiewka do chrupania

Herbata melisa,

Koktajl szpinakowo-bananowy,

Jabłko,

Paluszki orkiszowe,

Sok jabłko - malina

Krupnik wielkopolski ( 1,9 )

Medalion z brzoskwinią i serem,ziemniaki, kapusta modra z jabłkiem ( 1,3,7,9 )

Piątek

25.10.2019r.

 

Herbata melisa, pieczywo mieszane z masłem (1,6,7,11), jajka gotowane ze szczypiorkiem,

marchew do chrupania

Herbata miętowa,

Rurka kukurydziana z nadzieniem śmietankowym,

Arbuz,

Sok jabłko-malina

 

Zupa z dyni i cukini ( 1,7,9 )

„Kulki mocy” ( kotlety rybne w sosie pieczeniowym)  , kopytka, surówka z białej kapusty ( 1,3,4,9 )

 

 

Uwaga: Przedszkole zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie                                                                                                                     Woda mineralna bez ograniczeń